Nötkött
Lammkött
Våra tjurar är födda på svenska mjölkgårdar, exempelvis Stora Lundby i Markim. De kom till gården som kalvar.
Djurfodret består av korn, vete, ärtor och gräs. Allt foder odlas på gården, liksom halmbädden som kalvarna ligger på. Sommartid betar tjurarna gräs och örter i de stora hagarna på gårdens hagar.
Vi använder oss av ett närbeläget slakteri i Roslagen.
En nötköttslåda väger cirka 10 kg.
Lådan innehåller 3 kg nötfärs, samt styckdetaljer av innanlår, ytterlår, fransyska, högrev, rostbiff eller nötrulle. Lådorna är inte exakt likadana, men detaljerna är utvalda för att ge en rimlig fördelning.
Nötköttslåda 195 kr/kg
Följande styckningsdetaljer säljs separat:
– Oxfilé 500kr / kg
– Entrecote 400kr / kg
– Ryggbiff 350kr / kg
Om du vill köpa till mer nötfärs:
– Nötfärs 140kr / kg
Våra tackor bor inne på halmbädd under vintern. Där föds lammen under tidig vår. När gräset börjar växa i maj börjar tackorna och lammens utomhusvistelse i våra hagar under hela sommaren. Vi har både vita och svarta får.
Vi säljer hela och halva lamm. Styckade med två styckningsalternativ. Det är Roslagsstyckning – med hela stekar och grillstyckning – med skivade stekar. Ett respektive två paket lammfärs ingår i lammlådan.
Ett helt lamm väger cirka 18-22 kg och ett halvt cirka 8-10 kg.
– Hel lammlåda roslagsstyckad 185kr / kg
– Halv lammlåda roslagsstyckad 195kr / kg
– Hel lammlåda grillstyckad 195kr / kg
– Halv lammlåda grillstyckad 210kr / kg
Styckningar lammkött
Roslagsstyckning | Grillstyckning |
---|---|
Hel stek med ben | Stek, skivad med ben |
Hel bog med ben | Sadel, skivad |
Sadel hel | Bog, skivad |
Rygg hel | Bringa, skivad |
Hals skivad | Hals skivad |
Bringa hel, sågad i bröstben | Lammfärs |
Lammfärs |